4518229224.gif Gannet

Waarschip 900plus

Copyright Gannet 2007-2010

Plazados Webdesign

1991 - 2002

2002 - 2007

Gannet bij Seatons marina - Coleraine (NI)

Gannet heeft bouwnummer 65 en is rond 1991 gebouwd door dhr W. Jonker. Deze eerste eigenaar huurde in de stad Groningen een loods waar hij de boot in eigen beheer liet bouwen op basis van een bij Waarschip gekochte romp (zonder

spanten) en bijbehorende materialen. Het grotere beslag en de tuigage kwam van andere toeleveranciers. Proctor leverde de mast, Harken het rolsysteem van de genua en De Vries de zeilen. Een vrijetijds scheepstimmerman bouwde de boot, maakte een kunststukje van roer en helmstok en zette alles in vele lagen epoxy. Electriciens legden de electrische installatie aan, kennissen verlijmden het 3mm dikke teakdek (dun vanwege gewicht!) en zorgden voor het unieke patroon op de kuipvloer en Fred Licht deed de tuigage.

Gannet heeft vele zeemijlen gevaren met zijn eerste eigenaar. Vooral in noordoostelijke Atlantische streken (rond UK en Ierland, Hebriden, Orkney's, Shetlands, Faroer, IJsland). Helaas moest dhr Jonker Gannet in 2001 in Coleraine (Noord-Ierland) achterlaten wegens gezondheidsredenen.

In 2002 is Gannet uiteindelijk verkocht.

Dhr. J. Slater had Gannet al snel gespot in Coleraine Marina waar hij veel vrijwilligerswerk doet voor de Yacht Club. In 2002 besloot hij Gannet te kopen. Van 2002 tot 2007 heeft hij veel tochten gedaan rond Ierland en Schotland, samen met zijn gezin en vrienden.

Aan onderhoud is er in deze periode niet heel veel aandacht geschonken, maar wel aan de boordelektronica. Bijna alle instrumenten zijn vervangen door hem. Daarnaast heeft hij een sprayhood aan laten brengen en Gannet voorzien van een Gori-klapschroef.

geschiedenis 003 geschiedenis 005

In 2007 kwam Gannet weer op de markt. Na een korte en ingewikkelde periode zijn wij eigenaar geworden van Gannet en hebben haar weer naar Nederland gehaald. Ons aankoopverhaal en het verslag van de overtocht kun je lezen in het logboek op deze site.

Gannet in de Sound of Mull 2002